کار در آلمان

آلمان بازار کار بسیار خوبی در بین تمام کشورهای اروپایی و حتی غیر اروپایی دارد و همچنین شهرهای خوبی مانند فرانکفورت دارد که می توانید زندگی رویایی خود را در آنها سپری کنید. در حال حاضر، در این دنیای بیکاری، آلمان به همراه ژاپن یکی از معدود کشورهایی است که همچنان به دنبال نیروی کار ماهر است و کارگران را از سراسر جهان جذب می کند. بر اساس آخرین مصوبات دولت آلمان، این کشور از سال 2020 نیروهای ماهر را از کشورهای غیر اروپایی جذب خواهد کرد، نرخ بیکاری در آلمان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی بسیار پایین است و در بسیاری از موارد به 1.1 درصد می رسد. ناگفته نماند که تعداد بیکاران در شهرهای صنعتی جنوب آلمان بسیار کمتر از سایر مناطق آلمان است. بسیاری از مردم فکر می کنند که چون آلمان شرقی پیشرفت چندانی نکرده است، بازار کار خوبی در آلمان شرقی وجود ندارد. اما باید اعتراف کرد که برخلاف این نظر، آلمان شرقی به دلیل جمعیت کمتر مهاجر، به نیروی کار بیشتری نیاز داشت و همچنین در حال توسعه و صنعتی شدن بود. داده های به دست آمده توسط موسسه فدرال تحقیقات جمعیت در آلمان نشان می دهد که آلمان رتبه سوم را در جهان در زمینه ایجاد مشاغل مطلوب برای مهاجران غیر اروپایی دارد.

بازار کار آلمان برای خارجی ها:
به گفته بسیاری از خارجی ها، آلمانی ها شرایط کاری جالب و باورنکردنی دارند. کارفرمایان آلمانی بالاترین دستمزد، بهترین مزایا و امنیت شغلی را برای کارگران فراهم می کنند. در برخی صنایع، ساعات کار به 12 ساعت در هفته کاهش یافته است.
در کنار همه اینها، مردم می توانند از تعطیلات طولانی در آلمان و به طور کلی اروپا لذت ببرند. زیرا مجموع مرخصی سالانه حدود 15 روز در سال خواهد بود. عملکرد این کشور در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی قابل تحسین است زیرا میزان رکود اقتصادی در این کشور بسیار پایین است. طبق آمار، در سال 2013 نرخ بیکاری در این کشور حدود 6.8 درصد خواهد بود، در حالی که میانگین نرخ بیکاری در کشورهای اروپایی 13 درصد است.
بیکاری اغلب در روستاهای آلمان دیده می شود. بسیاری از صنایع در آلمان مانند معدن، ساخت و ساز و کشتی سازی با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستند.
برای یافتن شغل در آلمان، افراد باید حداقل آلمانی بدانند. در نظر داشته باشید که در صورت داشتن دانش عالی به زبان آلمانی به راحتی می توانید به شغل مورد نظر دست یابید.
برای اقامت در هر کشوری، دانستن زبان آن کشور ضروری است، زیرا دانستن زبان آن کشور برای حضور در محیط، ارتباط با افراد دیگر، آشنایی با فرهنگ آن کشور و شغل مورد نظر را در شرکت ها بدست آورید. آلمانی یکی از بزرگترین زبان های تجاری در جهان است.
انگلیسی زبانان برای به دست آوردن شغل مورد نظر خود باید دانش کافی از زبان آلمانی را کسب کنند. تسلط به زبان های دیگر به جز انگلیسی اغلب مزیت محسوب می شود.

مجوز کار در آلمان
کار در آلمان به نوع اقامت شما و قوانین کشوری که در آن زندگی می کنید بستگی دارد. اگر مقیم دائم آلمان هستید یا تابعیت آلمان را دریافت کرده اید، نیازی به مجوز کار ندارید. و برای شروع کار می توانید به هر کارفرمایی مراجعه کنید. از ادارات مسئول هم از شما اجازه نمی گیرند. اما اگر به عنوان دانشجو، پزشک، دندانپزشک، داروساز، دامپزشک، پرستار یا پناهنده وارد آلمان شده اید و وضعیت اقامت طولانی مدت شما هنوز مشخص نشده است، باید مجوز کار پاره وقت یا تمام وقت دریافت کنید. برای این کار باید با دفتر اتباع خارجی یا گاهی در برخی شهرها با واحدی که در شهرداری ایجاد شده است تماس بگیرید.
قبل از مراجعه به اداره کار یا شهرداری ابتدا باید اقامت سه ماهه خود در ایران را به ویزای یک ساله تبدیل کنید و سپس مجوزهای کار مربوطه را در المان جستجو کنید. در بیشتر موارد، سه ماه اول پس از پیوستن به المان اجازه کار نخواهید داشت. پس از این مدت، می توانید برای مجوز کار از وزارت امور خارجه (Ausländerbehörde) درخواست دهید.
البته ابتدا باید کار پیدا کنید و سپس به وزارت خارجه (Ausländerbehörde) بروید. دفتر به شما فرمی می دهد که فرد یا شرکت استخدام کننده باید آن را تکمیل و امضا کند. استخدام کننده باید نام شرکت، حقوق و ساعات کار را در فرم ارائه دهد.

درآمد دانشجویان خارجی در آلمان
طبق قوانین مهاجرتی آلمان، دانشجویانی که برای ادامه تحصیل به آلمان سفر می کنند، مجاز به کار پاره وقت از 10 تا 20 ساعت در هفته در طول تحصیل هستند. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز تحقیقات دانشگاه آلمان، متوسط ​​درآمد ماهانه دانشجویان خارجی در آلمان 749 یورو است. 53 درصد دانش آموزان از خانواده های خود حمایت مالی می کنند. 52 درصد کار می کنند و 23 درصد بورسیه دریافت می کنند. دانشجویان خارجی ۱۱۵ یورو کمتر دارند
هر ماه از همکلاسی های آلمانی خود.
یکی از یافته های مهم این مطالعه این است که هر چه کشور محل تحصیل دانشجویان ثروتمندتر باشد، تعداد دانشجویان دریافت کننده بورسیه تحصیلی (دولتی و غیردولتی) بیشتر است. در این تحقیق ایران به عنوان کشوری با درآمد متوسط ​​رو به بالا در نظر گرفته شده است. 20 درصد از دانشجویان کشورهای با درآمد متوسط ​​رو به بالا از دانشگاه های آلمان بورسیه دریافت می کنند.

کار دانشجویی در آلمان
افرادی که برای تحصیل به آلمان سفر می کنند حق دارند در حین تحصیل در آلمان کار کنند. دانشجویان بین المللی می توانند بدون Arbeitserlaubnis در آلمان کار کنند، اما توجه داشته باشید که محدودیت های زیادی برای دانشجویان غیر اتحادیه اروپا وجود دارد. آنها فقط می توانند 90 روز در سال یا 15 ساعت در هفته کار کنند. علاوه بر این، در برخی از ایالت های آلمان تنها در تعطیلات مدرسه امکان کار وجود دارد.
اگر در طول هفته به کار بیشتری نیاز دارید، می توانید با تایید Arbeitsamt و Ausländeramt یک مجوز کار اضافی به مدت 10 ساعت در هفته دریافت کنید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *